STAP 1 -
De kip snijden tot dunne reepjes en marineren
in de shaorma kruiden met een beetje olie.
Er zijn diverse soorten shoarma kruiden, ik
neem graag bij de toko de shoarma kruiden,
een bakje zonder en 1 met zout en die meng ik
dan met elkaar.
Snipper het uitje en snijde puntpaprika na het
schoonmaken tot kleine blokjes.
Maak het flensjes beslag, alles door elkaar
roeren en dan de staafmixer erdoor om de
klontjes weg te werken en dan laten rusten.
STAP 2 -
In een koekepan de ui en paprika fruiten, niet
bakken.
Als ze glazig zijn uit de pan halen en dan de kip
bakken voor een paar minuten.
Vuur uitzetten, uitjesen paprika toevoegen en af
laten koelen.
Flensjes bakken, op rustig vuur, het hoeft niet te
kleuren, alleen maar gaar te worden.
Laat ze af koelen.
STAP 3 -
Op een flensje wat shoarma leggen, op de
onderste lijn van een denkbeeldig vierkant.
doe de onderste ronding van het flensje
eroverheen en druk strak tot een rolletje.
Rol het tot onder het midden van het flensje en
vouw de linker en rechterkant naar binnen.
Het bovenkantje insmeren met ei en de rol dicht
rollen naar boven.
Dan paneren door ze door de bloem te halen,
dan door het eiwit of ei en dan door de
paneermeel.
Bakken op 170 graden in het frituur.
Shoarma rol
Gewoon een gepaneerde rol van
een flensje en in dit geval
kipshoarma.
Shoarma rol
DIFFICULTY:
Flensjes
250 ml melk
100 bloem
1 ei
mespunt zout
30 ml olie
Kipshoarma
1 pnd kipfilet of kipdij
klein gesnipperd uitje
kleine rode puntpaprika
shoarma kruiden